Activitatea pe care o desfășori poate fi uneori stresantă. Stresul la locul de muncă poate fi cel mai copleșitor. Chiar și atunci când ne gândim că totul este sub control, stresul la locul de muncă poate fi prea mare pentru a-i putea face față.
Stresul este o parte primordială a creierului și ne indică când au loc lucruri neplăcute în viața noastră. Din păcate, stresul nu face diferența între pericolul real și imaginar. Locul de muncă poate fi unul dintre cele mai întâlnite locuri unde putem experimenta stresul. Adesea, atunci când suntem la birou înțelegem că trebuie să separăm viața personală de cea profesională, dar de puține ori reușim.
Atât angajații, cât și angajatorii pot suferi de stres la locul de muncă. Acesta poate fi un răspuns fizic la stimuli sau poate fi un răspuns emoțional la o problemă care apare. Stresul se manifestă în moduri diferite și este important să înțelegem de unde provine, pentru a lupta în mod corect. De ce oamenii suferă de stres la muncă și ce se poate face pentru a evita acest lucru? Iată ce provoacă stresul la muncă și cum poți să-l combați.
Teama de eșec
Nimănui nu-i place să eșueze, mai ales într-un mediu de lucru. Dacă ne desfășurăm activitatea corect înseamnă că ne putem menține acel loc de muncă. A greși poate însemna a-l pierde. Pierderea locului de muncă poate însemna pierderea mijloacelor de trai și a stilului tău de viață. Este o frică incredibil de normală și este una care, odată blocată în minte, poate provoca o frică reală. În loc să te concentrezi asupra tuturor modurilor în care ceva poate eșua sau funcționa greșit, concentrează-te asupra rezultatelor pozitive. Ai încredere în abilitățile tale. Nu ai ajuns unde ești din întâmplare! Amintește-ți toate lucrurile pe care le poți face.
Muncă prea multă
Uneori facem mai mult decât putem. Când ai trei termene limită de respectat și ai mai primit încă trei sarcini, volumul de muncă poate fi mai mult decât poți controla cu adevărat. Ritmul de muncă al oamenilor este diferit și uneori oamenii care deleagă sarcini nu au o idee clară de cât timp are nevoie o persoană pentru a le termina
Când stresul devine copleșitor, poate provoca panică. O modalitate ușoară de ameliorare a stresului cauzat de cantitatea mare de muncă este de a comunica cu liderul echipei și a vedea dacă termenele limită pot fi prelungite sau dacă sarcina respectivă poate fi delegată.
Aducerea stresului din afară
Nu poți întotdeauna uita de problemele personale la serviciu. Adesea, atunci când stresul la domiciliu este puternic, este dificil să nu fii stresată și la serviciu.
Dacă există mult stres în casă, acesta își va face simțită prezența și la locul de muncă. Găsirea unei persoane cu care să vorbești, te  poate ajuta să te asiguri că stresul extern sau intern nu își face niciodată simțită prezența la locul de muncă. Un prieten, un membru al familiei sau un terapeut te poate ajuta să gestionezi mai bine stresul personal și profesional.
Lipsa de sprijin
De multe ori, stresul la locul de muncă poate fi cauzat de lipsa suportului pe care îl primești atât de la colegii tăi, cât și de la șefii tăi. Acest lucru se întâmplă atunci când primești puține indicații sau chiar deloc privind o anumită sarcină care ți s-a cerut să o efectuezi.
Un lider de echipă poate suferi, de asemenea, din cauza lipsei de sprijin atunci când încearcă să-și coordoneze subordonații pentru a îndeplini o anumită sarcină și nu obține sprijinul sau implicarea necesară din partea acestora. Sau poate fi vorba de un angajat care solicită sprijin din partea colegilor săi pentru a rezolva o problemă și obține un răspuns negativ.
Pentru a rezolva lipsa de sprijin, trebuie să comunici și să precizezi în mod clar situația pentru a încerca să vezi unde este problema și pentru a o rezolva. Pe de altă parte, poți, de asemenea, să te ocupi doar de chestiunile pe care le stăpânești.
De asemenea,dacă nu vrei să ai parte de eșec, de multă muncă, de lipsă de sprijin, dacă vrei  liniște în casă, vino în echipa CamStars. Ne găsești la studioul de videochat de la Universitate.În lumea noastră nu există eșecuri, multă muncă sau lipsă de sprijin.
Dacă îți place să comunici cu ceilalți, ești o fire sociabilă și muncitoare, succesul nu va întârzia să apară. Dacă vei deveni model de videochat vei avea parte de sprijinul nostru în orice moment. Programul de muncă va fi flexibil, vei munci cât vei dori și când vei dori.
Treptat, vei obține un venit peste medie, iar în casa ta fericirea va pluti. Facem angajări la studioul de videochat din București. Vino în echipa noastră! Noi suntem soluția unei vieți lipsite de stres!